Kuinka löytää parhaat lainatarjoukset netistä?

Päivitetty: 4.2.2022
Lainatarjous

Oletko etsimässä lainaa netistä? Siinä tapauksessa lue tämä teksti ja löydä laina, minkä korot ja kulut ovat mahdollisimman pienet!

Miten lainaa haetaan netistä?

Lainan hakeminen netissä aloitetaan usein samalla tavalla kuin kaikkien muidenkin tuotteiden, palveluiden ja tiedonmurusten etsiminen. Henkilö kirjoittaa hakukoneeseen ”kulutusluotto”, ”pikavippi” tai jonkin muun hakusanan, minkä hän uskoo tuottavan parhaimmat tulokset. Sitten hän tutkailee hakutuloksia.

Jos etsiskelet lainaa, tulet huomaamaan, että hakutuloksia on yllin kyllin! Lainantarjoajista ei ole edelleenkään pulaa, vaikka jotkin pikavippifirmat lopettivatkin toimintansa vuoden 2019 syksyllä voimaanastuneen korkokattouudistuksen myötä. 

Miten löytää paras laina kymmenien lainalaitosten ja -tarjousten joukossa? Miten selvitä prosessista mahdollisimman nopeasti ja vieläpä onnistua valinnassaan? Sinulla tuskin on aikaa tai halua käydä läpi joka ikistä rahoituslaitosta, pyytää niiltä kaikilta lainatarjous ja lähetellä erilaisia dokumentteja (kuten palkkakuitteja) sinne sun tänne. Siksi sinun kannattaakin klikata itsesi jonkin lainojen vertailusivuston kotisivuille.

Miten lainojen vertailusivustot toimivat?

Lainojen vertailusivustot ovat kiireisen ja euroistaan tarkan kuluttajan pelastus. Lainojen kilpailuttaminen ei maksa mitään, eikä lainatarjouksen lähettäminen sido sinua mihinkään. Anna lainalaitosten kilpailla sinusta, niin saat edullisimman lainan mahdollisimman vähällä vaivalla!

Läppäri

Homma ei voisi sujua helpommin. Kun menet lainojen vertailusivuston sivuille, riittää, että täytät yhden hakemuslomakkeen kymmenien sijasta. Sillä kysytään helppoja kysymyksiä, kuten kotiosoitteesi sekä se, kuinka suurta lainaa olet etsimässä. Sitten vain painat ”lähetä”-nappulaa – tai voi siinä lukea jotain vastaavaakin, kuten esimerkiksi ”hae lainaa”.

Mitä seuraavaksi? No ei muuta, kuin että otat rennosti. Lainalaitokset alkavat tavoitella sinua joko puhelimitse tai sähköpostitse. Sinun ei tarvitse vastata puhelimeen, jos et halua – saat kyllä lainatarjoukset sähköisessä muodossa.

Lainatarjouksia voi tulla 10, 15 tai enemmän. Ei kannata tarttua ensimmäiseen tarjoukseen, vaan käydä jokainen tarjous läpi. Vertaile lainoja, niin löydät sen edullisimman ja joustavimman lainan. Saatat huomata, että kaikki lainalaitokset eivät ole valmiit tarjoamaan sinulle aivan niin suurta summaa, kuin olit hakemassa, joten tsekkaa myös lainan määrä saamastasi lainatarjouksesta.

Miten valita paras laina?

Miten valita paras laina? Nyt, kun sinulla on esimerkiksi 15 erilaista lainatarjousta, tulee sinun tietää muutama asia lainojen vertailemisesta. Vuoden 2019 korkokatto rajoitti kulutusluottojen nimelliskoron 20 prosenttiin, ja koronakevät 2020 toi tullessaan väliaikaisen, 10 % korkokaton. Tuo korkokatto astunee pian voimaan. Kumpikaan korkokatto ei vaikuttanut jo olemassa oleviin lainoihin, vaan ainoastaan niiden voimassaoloaikana solmittuihin uusiin lainasopimuksiin. Jos haluat korkeintaan 10 prosentin korolla varustetun lainan, kannattaa hakea uutta lainaa vasta, kun korkokatto on voimassa.

Tuo korkokatto kosketti kuitenkin vain lainan nimelliskorkoa. Lainan korko eli nimelliskorko ei ole sama asia kuin todellinen vuosikorko. Kun vertailet erilaisia vakuudettomia tai vakuudellisia lainoja, tsekkaa aina lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki lainasta aiheutuvat kulut ja kustannukset, joten vasta se kertoo lainan todellisen hinnan. Mitä kaikkia kuluja lainassa sitten voi olla? Esimerkiksi avausmaksuja, kuukausiveloituksia, tilinhoitomaksuja, laskutuspalkkioita, vuosimaksuja ja muita käsittelypalkkioita. Mitä korkeampi lainan todellinen vuosikorko on, sitä kalliimpi tuo laina sinulle olisi.

Mitä jos en saa lainaa?

Mitä jos en saa lainaa? On mahdollista, ettet saakaan lainaa netistä. Vuoden 2019 korkokatto sai monet lainalaitokset kiristämään lainanmyöntökriteereitään. Jos et tienaa ainakin 2500 euroa kuussa ja omista asuntoa, voi kulutusluottohakemuksesi saada hylkäävän päätöksen.

https://www.youtube.com/watch?v=ybXnrYOllj4

Jos saat pelkkiä hylkääviä päätöksiä, mieti, voisitko hakea lainaa pienemmällä summalla. Pienempi lainasumma saattaa lisätä mahdollisuuksiasi saada lainaa. Entä voisitko saada lainalle kanssahakijan esimerkiksi puolisostasi? Lainalaitokselle on pienempi riski, jos lainaa on maksamassa pois kaksi henkilöä. Vaikka toinen jäisi työttömäksi, jatkaa yleensä toinen vielä työelämässä, joten laina tulee maksettua pois ajallaan.

Jos mikään ei auta, voit kokeilla hakea lainaa perinteisellä tavalla, eli pankeista. Pankeillekin voi lähettää lainahakemuksen netissä, joten konttoreissa ei tarvitse ravata. Pankeilla on pitkät käsittelyajat, mutta pankkilaina on muuten erittäin hyvä vaihtoehto netistä haettavalle kulutusluotolle. Pankkilainoissa on yleensä matalampi korko kuin netissä toimivien rahoituslaitosten lainoissa, joten voit säästää pitkällä tähtäimellä paljon rahaa hakemalla lainaa pankista. Pankitkin voivat antaa hylkäävän päätöksen, joten mitään varmoja rahahanoja nekään eivät toki ole.

Jaa tämä artikkeli: