Parhaat lahjaideat ensitreffeille

Päivitetty: 9.5.2022
Ensitreffeilla

Oletko menossa ensimmäisillä treffeille? 

Jos kaikki menee hyvin, voi kyseessä olla loppuelämäsi pituinen parisuhde. Se tarkoittaa sitä, että deittipalvelu joutaa pois käytöstä, ja että voit alkaa varautua hääkelloihin, yhteiseen asuntolainaan ja sukuhautaan. 

Ei kuitenkaan mennä asioiden edelle. Jotta ensitreffit johtaisivat seuraaviin treffeihin ja seurustelupäätökseen (häistä puhumattakaan), tulee sinun panostaa tapaamiseen ja antamaasi ensivaikutelmaan. 

Yksi tapa antaa hyvä ensivaikutelma ensimmäisillä treffeillä on antaa kumppanille jokin lahja. Seuraavaksi annan muutaman hyvän lahjaidean.

Lahjaideat julkisella paikalla annettaviksi

Nykyään on hyvin tavallista, että pari on jutellut pitkään ennen ensimmäistä tapaamista. Juttelu on voinut tapahtua Tinderissä, WhatsAppissa tai vaikkapa Facebookin Messengerin avulla. Toki ”pitkään” on suhteellinen käsite. Joidenkin mielestä parin päivän juttelu tarkoittaa pitkää tuntemisaikaa, kun taas toiset ovat valmiita edes harkitsemaan tapaamista vasta parin kuukauden juttelemisen jälkeen.

Olittepa jutelleet päivän tai puoli vuotta, on hyvä sopia ensitreffit julkiselle paikalle, kuten jääkiekko-ottelun katsomoon, puistoon tai uimarannalle. Jääkiekkohalliin tai uimarannalle ei viitsi raahata mitään jättikokoista foliopalloa, superisoa nallepehmolelua tai isoa kukkapuskaa. Jos haluat yllättää treffikumppanisi, ota mukaan jotain pientä, minkä hän saa kuljetettua käsilaukussaan tai taskussaan.

Se voi olla vaikka kaunis koru, pieni rasiallinen käsintehtyä suklaata, vitsikäs jääkaappimagneetti tai jotain yhdessä syötävää. Jääkiekkohalliin voi ottaa evääksi pähkinöitä. Rannalla voi napostella vaikka vesimelonia, ja puistossa voi kilistellä kuohuviinillä (muista myös kertakäyttölasit ja pullonavaaja).

Lahjaideat ravintolassa annettaviksi

Tapaatteko ravintolassa esimerkiksi lounaan tai viinilasillisen merkeissä? Jälleen kerran – varaudu siihen, että tienne erkanevat tunnin, parin päätteeksi, ja kumppanisi on raahattava lahjasi mukanaan. Älä osta viittäkymmentä ruusua, mutta yksi ruusu rintapieleen tai korvan taa voi olla hyvä idea.

Älä osta mitään syötävää – tehän olette menossa nauttimaan jotain yhdessä – tai noloa, sillä kaikki eivät halua ohikulkijoiden kiinnittävän huomiota siihen, mitä heillä on päässään/kaulassaan/kainalossaan. Pikkulahjaksi sopii esimerkiksi CD-levy, kirja tai avaimenperä.

Jos olet mies, lahjasi voi olla se, että tarjoat syötävät ja juotavat. Varaudu kuitenkin siihen, että nainen haluaa maksaa osuutensa, tai tarjota kaiken. Naisten kannattaa ottaa huomioon, että osa miehistä on vain tyytyväisiä, jos haluat maksaa itse ruokasi (ja mahdollisesti tarjota miehellekin). Kulujen jakamisesta voikin keskustella etukäteen, jotta vältätte kiusalliset tilanteet ravintolassa.

Lahjaideat luonnon helmassa annettaviksi

Treffit metsään

Oletteko sopineet treffit metsään? Kenties olette menossa kiipeilemään, pyöräilemään tai uiman yhdessä? Nyt kannattaa suosia syötäviä ja juotavia lahjoja. Teillä on varmasti nälkä ja jano urheilusuorituksen jälkeen, joten pakkaa evästä kylmälaukkuun. Sujauta sinne myös kosteuspyyhkeitä oloa helpottamaan.

Voit ottaa mukaan myös kahvia, hedelmiä, pähkinöitä ja tummaa suklaata. Jos haluat antaa jotain kumppanisi mukaan, voi se liittyä jollain tavalla harrastuksiinne. Se voi olla vaikkapa hyttyshattu, sykemittari tai esimerkiksi lihashuoltovasara, kunhan sen kantaminen mukana ei ole erityisen hankalaa – kumppanisihan voi olla menossa vielä töihin tai kaveritapaamiseen.

Lahjaideat kylään mentäessä annettaviksi

Ehkä olet saanut kutsun treffikumppanisi kotiin? Nyt lahjan kantaminen paikasta toiseen on sinun vastuullasi, joten voit halutessasi (ja jos uskot treffikumppanisi siitä pitävän) antaa lahjaksi vaikkapa sen superison foliopallon tai 50 ruusun kimpun.

Voit myös viedä tuliaisiksi jotain syötävää, mutta älä yritä nokitella tuomistesi kanssa. Jos treffikumppanisi aikoo kokata sinulle, älä vie ruokaa mukanasi vain näyttääksesi, että sinun salaattisi/pihvisi/pullasi maistuvat paremmilta. 

Jos olette sopineet siitä, että sinä teet salaatin tai huolehdit jälkiruoasta, voit toki viedä jotain saman tien tarjolle laitettavaa. Myös leipomosta tilattu kakku voi olla hyvä idea, jos olet varma siitä, ettei treffikumppanisi ole juuri viettänyt koko päivää kakkua tehden. 

Hyviä lahjaideoita ovat viinit, viskit ja muut ”paremmat” alkoholijuomat. Jos treffikumppani ei käytä alkoholia, voi pullossa olla jotain erityisen hyvää mehua. Myös erikoisteet ja -kahvit (löydät niitä muun muassa luontaistuoteliikkeistä) ovat hyviä viemisiä. Voit viedä mukanasi myös hedelmiä, sipsiä, karkkia ja suklaata tai vaikka leivoksia. Jäätelö sulaa liian helposti, joten se ei ehkä ole hyvä lahjaidea ensitreffeille. 

Muita lahjaideoita ovat ne perinteiset kukat ja koriste-esineet, mutta voit ilahduttaa myös lahjakortilla (vaikkapa elokuvateatteriin) tai jollain huolella valitulla aikakauslehdellä.

Jaa tämä artikkeli: