TOP 10 lahjaideat miehelle

Päivitetty: 4.2.2022
TOP 10 lahjaideat miehelle

Vuodessa on paljon erilaisia juhlapäiviä ja monesti hyvien lahjaideoiden keksiminen miehelle, isälle, veljelle tai omalle pojalle aiheuttaa päänvaivaa. Miten onkin niin vaikeaa miettiä, mitä miehelle lahjaksi? Vinkki: kannattaa aluksi miettiä lahjansaajan mieltymykset ja harrastukset tai mikä voisi helpottaa hänen arkeaan.

Paras lahja on sellainen, joka saa kummatkin hyvälle tuulelle, niin lahjan antajan kuin saajankin. Maailman paras lahja toki on hyvä mieli ja se antaa kummallekin enemmän kuin mikään aineellinen lahja koskaan.

Olemme koonneet tähän artikkeliin parhaat lahjaideat miehelle. Näistä lahjoista me ainakin olisimme ilahtuneita.

Hurjapäälle

Ihan jokaisesta ei ole kokopäivätoimiseksi pilotiksi, mutta ainahan voi kokeilla miltä tuntuisi olla lentäjä. Korkealentoista menoa tarjoaa lentoesittelykurssi kaksipaikkaisella ultrakevyellä lentokoneella. Lentämään pääsee säällä kuin säällä vuoden ympäri. 

Lahjaan sisältyy 30 minuutin lentoaika yhdessä kokeneen lento-opettajan kanssa. Lisäksi lahjaan sisältyy Suomen Ultrapilotit ry:n jäsenyys ja lyhyehkö lentämisen teoriaopetus. Kaiken kruunaa aito diplomi, jolla voi kerskua muille lentäneensä kevytlentokonetta.

Varjoliidon elämysseikkailussa liitäjä hinataan veneellä ilmaan noin 600-800 metriin. Korkeuksissa hinausköysi irrotetaan ja liidin aloittaa itsenäisen lentovaiheen. Maisemien ihailujen lisäksi voidaan tehdä huikeita temppuja jos matkustaja niin haluaa. Hurjapäät saavat siis G-voimia ja adrenaliinia koko rahan edestä. Hintaan sisältyy opastus lennolle ja välineistöön sekä lentämisen periaatteeseen. Muistoksi saa GoPro-tallenteen. 

Haasteita kaipaavalle

Föönaaminen eli vapaalentäminen tuulitunnelissa simuloi laskuvarjohypyn vapaapudotusta, ja tässä pääsee kellumaan satojen kilometrien tuntinopeudessa kokeneiden ohjaajien avustamana. Ei muuta kuin kypärä päähän, lentopuku päälle ja sitten voi nauttia lentämisen vapaudesta ilmavirran nosteessa. 

Lentäjän pitää vain löytää tasapainonsa tuulessa ja antaa alta puhaltavan ilmavirtauksen nostaa itsensä ilmaan. Muistoksi jää huikea fiilis. 

Tai miten olisi parihaaste panssarivaunulla? Tämä elämys sopii erilaisista elämyksistä innostuneille pariskunnille vaikkapa synttärilahjaksi. Lahjaan sisältyy perehdytys tekniikkaan, hallintalaitteisiin ja turvallisuusasioihin sekä ajo-opastus.  

Ensin toinen parista ajaa ja toisen on tarkoitus osua vauhdista harjoitusmaaleihin paintball-aseella, jonka jälkeen vaihdetaan osia. Lopuksi ajosuoritukset arvostellaan ajolinjojen, tilannenopeuden sekä osumatarkkuuden perusteella. Muistoksi ajosta saa diplomin. 

Eräjormalle

Todellinen eräjorma arvostaa varmasti saadessaan laatikollisen maukasta ja laadukasta kuivalihaa. Paketti sisältää 6 x Jerkku beef jerky, 1 x Porky possu-jerky ja 2 x Ruusteri kana-jerky. Pussit ovat näppärästi uudelleensuljettavia, joten niistä voi maistella vähän kerrallaan. Kaikki Kuivalihakundin lihat ovat laadukasta kotimaista lihaa. Jerky-kuivalihat toimivat erinomaisesti viikonloppusnäksinä eräillessä tai ihan arjen välipalana. Paketti on helppo ottaa mukaan, koska ei tarvitse murehtia kylmäsäilytyksestä. 

Myös lujaa tekoa olevat lumikengät, jotka on suunniteltu erityisesti mäkimaastoon varmasti ilahduttavat eräjormaa. Kenkä on helposti säädettävissä omaan jalkaan sopivaksi. 

Hänelle, jolla on jo kaikkea

Miten olisi upea viskikarahvisetti, joka vie ajatukset metsästykseen ja luontoon. Lasikarahvissa esiintyvät upeat kuuset ja veistoksellinen hirvi vangitsevat katseen. Setti on käsin puhallettua käsityötä, joka kohottaa olohuoneen tunnelmaa. 

Ylellisen tyylikäs kylpytakki pehmeästä ja imukykyisestä puuvillafroteesta tuntuu ihanalta ihoa vasten. Tässä takissa yhdistyy ylellisyys ja käytännöllisyys. 

Oman elämänsä Master Chefille

Huippukokeille pitää olla arvoisensa työvälineet. Upea puinen leikkuulauta yksilöllisellä kaiverruksella on valmistettu lepästä. Se sopii niin käytännölliseksi tarjoiluastiaksi kuin elegantiksi sisustusesineeksi keittiön pöydälle. 

Seikkailijalle

Pikseli Virtuaalipuistossa voi VP-lasien avulla kokea monenlaisia elämyksiä. Voit käydä vaikka meren syvyydessä, kävellä pilvenpiirtäjien kattojen yllä tai tutustua eri kaupunkeihin. Tosi hurjat voivat taistella zombeja vastaan. Elämyslahjaan sisältyy tunti peliaikaa, ja kaikki pelit ovat käytettävissä. 

Äijälle

Käsin maalattu ja tyylikkäästi muotoiltu luurankoaiheinen pikari, jossa teräksinen sisäosa. Tämä säväyttää kesän grillijuhlissa ja saattaa anopilta mennä viinit väärään kurkkuun! 

Musiikkifriikille

Langattomat Sony WH-1000XM4 -around-ear-kuulokkeet tarjoavat kuuntelijalle loistavaa äänentoistoa erinomaisella melunvaimennuksella. Korvatyynyt istuvat mukavasti ja huikea 30 tunnin akunkesto mahdollistaa musiikista nauttimisen koko päivän ajaksi, olitpa missä tahansa. 

Lemmikin omistajalle

Onhan lahja mukava jakaa karvaisen kaverin kanssa, tähän sopiva vaihtoehto on vaikkapa GPS-paikannin, joka huolehtii, ettei rakas lemmikki pääse karkaamaan. 

Aineettoman lahjan arvostajalle

Miten olisi ripaus taikuutta arjen keskelle? Haluaisitko karata lahjan saajan kanssa kauas kiireestä? Siihen sopii romanttinen loma rakkaan kanssa upeassa luksusmaisessa kelluvassa lasi-iglussa. Lasiseinien ansiosta upeat tähdet ovat näkyvissä koko yön. Lisäksi voi nauttia tynnyrisaunan mahtavista löylyistä ja puupaljun rauhasta. Hintaan sisältyy lisäksi herkullinen loimulohiateria lisukkeineen sekä aamiainen. Tämä on upea yllätys miehelle.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä ostaa miehelle, jolla on jo kaikkea?

Hänelle, jolla on jo kaikkea, voi ostaa lahjakortin hierontaan, tai jos hän on sen tyylinen, niin vaikkapa tatuointilahjakortin. Tai miten olisi hemmotteluhoito? Tai upea nahkainen toilettilaukku. Myös jokin ihan älytön juttu saattaisi toimia, kuten vaikkapa Star Wars -muki. Tai luodinkestävä viskilasi. Takaperin käyvä kello ainakin olisi melko erikoinen lahja. 

Turvallista on ostaa vaikkapa lahjakortti johonkin hänen käyttämäänsä palveluun tai kauppaan. Siinä ei ainakaan kovin paljoa mene metsään. Erikoiset lahjat miehelle aiheuttaa hieman päänsärkyä, mutta kannattaa nähdä hieman vaivaa niiden eteen. 

Mitä valmistujaislahjaksi miehelle?

Vastavalmistunut ilahtuu varmasti uudesta iPhonesta tai tuliterästä kannettavasta tietokoneesta. Tekniikka on aina valmistuvan miehen mieleen, eikä hänellä välttämättä ole tällaista varaa itse ostaa. Silloin tulee lahjan antaja kuin taivaan lahja ja saa varmasti nuoren miehen hyvälle tuulelle ostamalla sen hänen puolestaan. 

Tai jos hänellä on jokin harrastus, joka tarvitsee välineitä, niin sitten voi ostaa niitä. Kuten lumilaudan, golfmailasetin tai moottoripyöräkypärän. 

Mikä elämyslahja miehelle?

Miltä kuulostaisi ajokokemus superautolla? Voi valita Lamborghinin, Ferrarin ja KTM:n välillä. Tämä elämys tarjoaa kaksi kierrosta radalla ja lisäksi yhden ajon kiihdytysradalla. Ohjaaja on koko ajan lahjan saajan mukana autossa opastamassa. Tämä on varmasti miehelle lahja, jota hän ei ihan heti unohda. 

Mitä 60-vuotiaalle miehelle lahjaksi?

Riippuu tietenkin miehestä ja hänen kiinnostuksen aiheistaan. Jos hän on vaikka henkeen ja vereen Mercedes-mies, voit ostaa hänelle jonkin Mersun oheistuotteen. Vaikka kellon. Tai kuulokkeet. 

Tai jos hän on luonnossa viihtyvä, niin uusi kotimainen puukko varmasti ilahduttaa. On helpompi valita lahja miehelle, kun tietää, mistä hän pitää. 

Mitä tarkoittaa aineeton lahja?

Aineeton lahja on jokin palvelu tai elämys, jossa tavaran sijaan lahjoitetaan kokemuksia ja muistoja. Eihän näitä voi koskaan olla liikaa ja aineeton lahja ei jää lojumaan nurkkaan käyttämättömänä. Se ei vie paljoa tilaa ja sen voi käyttää silloin kun se itselle sopii. Aineettomasta lahjasta jää hyvä muisto.  

Mitä ostaa miehelle joululahjaksi?

Hyviä joululahjavaihtoehtoja ovat ainakin partakone, älypuhelin sekä pelikonsoli ja tarvikkeet. Pehmeään pakettiin voi sujauttaa vaikka neuleen tai hauskat sukat. Ruoanlaitosta innostuneelle miehelle laadukas kattila on varmasti mieleen. Myös mukavat olovaatteet tuovat hymyn lahjan saajan kasvoille. Tai jokin ihana tuoksu, josta itsekin pitää (jos on lahjansaajan puoliso). 

Harrastukseen liittyvät lahjat ovat mieluisia, uudet laskettelulasit tai hanskat lämmittävät lahjansaajaa. Jos hän on pukumies, niin solmio tai rusetti on hyvä idea. 

Jaa tämä artikkeli: