Tyylikäs lahja miehelle – 11 ideaa

Päivitetty: 25.3.2022
Tyylikäs lahja miehelle

Tyylikäs lahja miehelle – ei välttämättä mikään helppo tehtävä. Joskus tuntuu siltä, että miehet eivät kysyttäessä keksi mitään mitä he haluaisivat, tai sitten he keksivät vain suuria ja kalliita lahjoja, kuten vaikka Lamborghini. Mitäpä siihen voi sanoa ja mikä neuvoksi? Onneksi vaihtoehtoja on monia ja monelle erilaiselle budjetille. Kun suunnittelet omaperäisen ja yksilöllisen lahjan, jota hänellä ei taatusti vielä ole, elämäsi mies ilahtuu varmasti.

Naisille tuntuu olevan paljon enemmän lahjavalikoima kuin miehille. On kukkia, koruja, suklaata ja kaikkea muuta. Mutta miehelle lahja ei olekaan mikään läpihuutojuttu. Lahjat tekevät ihmiset onnellisiksi. Ei vain niiden saaminen, vaan myös antaminen. Yksilöidyllä lahjalla luot miehellesi pysyvän muiston.

Olemme keränneet tähän artikkeliin muutamia loistavia vaihtoehtoja miehelle sopiviksi lahjavaihtoehdoiksi. Löydät tästä varmasti sopivan omalle rakkaallesi.

1. Parta tekee miehen – vai tekeekö?

Viime vuosina suhtautuminen pitkän parran kasvattamiseen ja siloposkisuuteen on muuttunut paljon. Miehet muotoilevat nykyään partaansa paljon isomman valikoiman avulla kuin koskaan ennen. Parta onkin kautta aikojen ollut miehille tapa ilmaista itseään tai omaa sosiaalista asemaansa.

Vanha kunnon klassinen parranajo on monesti ylivertainen verrattuna moniterähöyliin tai partakoneisiin. Tällaisen parranajon hyviin puoliin kuuluvat ajon tarkkuus, ihon ärsytyksen minimointi ja ennen kaikkea tyylikkyys ja mukavuus. Monet miehet ajavat partansa päivittäin, ei siis ole ihan sama, millä se ajetaan. Toki monet vannovat edelleen ihan perinteisen partakoneen nimeen. Tyylikäs klassisen parranajon paketti on tyylikäs vaihtoehto vaikka hääpäivälahjaksi miehelle.

2. Lahjakortti Fitnesstukkuun – treenaajien unelma

Fitnesstukun lahjakorttiin voi valita minkä tahansa summan välillä 10–500 euroa. Lahjakortti voidaan lähettää elämäsi miehen sähköpostiosoitteeseen ja antaa hänen tutustua laajaan valikoimaan. Lahjakortti on sähköinen, joten lahjan saaja ei saa sitä paperisena. Mikäli haluat antaa lahjakortin henkilökohtaisesti, voit myös lähettää lahjakortin sähköpostitse itsellesi ja sitten tulostaa lahjakortin.

Urheilijan välttämättömät hankinnat voi ostaa lahjakortilla. Varusteissakin löytyy nyrkkeilyhanskoista painoliiveihin. Fitnesstukku tarjoaakin jokaiselle treenaajalle varmasti jotakin.

3. Pelikonsolit – elämä on peli

Pelikonsolin ääressä vierähtää helposti hauska tunti jos toinenkin. Pelit voivat olla myös hauska ajanviettotapa laajemmallekin kaveriporukalle tai vaikka koko perheelle. Pelitietokoneen kylkeen tarvitaan tietenkin myös kunnollinen pelinäyttö ja näppäimistä sekä pelihiiri. Hyvä ja laadukas pelituoli huolehtii optimaalisesta peliasennosta. 

Tehokkaalla ja monipuolisella pelikonsolilla miehesi muuttaa miesluolansa täysiveriseksi viihdekeskukseksi. Pelikonsolilla vierähtää helposti tunti jos toinenkin mainion pelin ääressä. Konsoleita voi myös usein hyödyntää vaikka elokuvien katseluun. 

4. Lehtitilaus – koska lukeminen kannattaa aina

Miestenlehtien valikoima on laaja pitäen sisällään perinteisiä miestenlehtiä, autoja, harrastuksia, muotia ja elämäntapalehtiä. Tilaa hyvä lehti lahjaksi isälle, isoisälle, veljelle, poikaystävälle tai aviomiehelle. Ilahduta elämäsi miestä lehtilahjalla. Lehtitilaus ilahduttaa aina kun lehti tipahtaa postiluukusta ja muistuttaa miestäsi sinusta vielä pitkään. Lehtivalikoimasta löytyy takuulla lahjaideat miehelle kuin miehelle.

Suomalaiset miehet ja varsinkin isät lukevat selvästi vähemmän lehtiä kuin naiset. Silti lehtilahja voi olla yllättävän mieluinen. Miehet lukevat usein omiin harrastuksiin, urheiluun tai työhön liittyviä juttuja. Myös erilaiset historiaa, yhteiskuntaa tai tekniikkaa käsittelevät lehdet ovat miesten keskuudessa suosittuja.

5. Puhti.fi terveystarkastus – käytännöllinen lahja miehelle

Miehen laaja terveystarkastus on erinomainen lahja miehelle, joka haluaa tietää laajemmin oman kehonsa hyvinvoinnista. Terveystarkastus auttaa tarkistamaan, miten elimistö voi ja tekemään parempia valintoja terveyden edistämiseksi. Mukana yli 30 testiä, mukaan lukien kolesterolit, verensokeri, tärkeät vitamiinit, ferritiini ja testosteroni. Puhti.fi terveystarkastus auttaa asettamaan tavoitteita ja tekemään hyviä valintoja terveyden eteen. Miehesi voi seurata kehitystään hankkimalla vielä seurantatestin vaikka puolen vuoden päästä.

6. Kahvinkeitin – joka miehen vakiovaruste

Mitäpä olisivat aamut ilman vastakeitetyn kahvin huumaa? Miehet ovat yleensä kahvin ystäviä ja heidän sydämessään kuppi kuumaa pitää erityistä paikkaa. Varsinkin etätöissä rauhalliset kahvihetket rytmittävät miesten päivää ja antavat virtaa erityisesti väsymyksen hiipiessä.

Upealta näyttävä ja laadukas kahvinkeitin on jokaisen kahvinjuojan oikeus. Hyvä kahvinkeitin sisältää ajastustoiminnon, joten aamulla herättyä voi vain kävellä keittiöön ja täyttää heti mukin tuoreella kahvilla. Perkolaattorilla voi valmistaa tavallista täyteläisempää kahvia, sillä kahvissa oleva rasva päätyy suoraan juomaan eikä jää suodattimeen muhimaan. Tippalukko ja automaattinen virrankatkaisu kuuluvat kahvinkeittimien tavallisimpiin ominaisuuksiin. Näin ei tarvitse työpäivän aikana miettiä, jäikö kahvinkeitin vahingossa päälle.

7. Kuulokkeet ovat tyylikäs lahja miehelle

Elämäsi miehen korvia hivelevät laadukkaat kuulokkeet, valittavana on erilaisia malleja bluetooth-kuulokkeista perinteisiin nappikuulokkeisiin. Näin mies voi popittaa aamusta iltaan vaikkapa vastamelukuulokkeet korvillaan tai napata hikeä kestävät urheilukuulokkeet mukaan salille. Pelaamiseen suunnitellut kuulokkeet tuovat lisäbuustia pelin äänimaalimasta nauttimiseen.

Langattomat kuulokkeet ovat aina akkukäyttöisiä, joten yksi tärkeä ominaisuus kuulokkeita valitessa on akun kesto. Akun kesto vaihtelee kuulokkeiden välillä huomattavasti, joten ennen hankintaa on hyvä ottaa siitä selvää. Yleensä äänenlaatu on parempi hieman kalliimmissa kuulokkeissa, mutta ihan jokaiselle budjetille löytyy kyllä melko laadukkaita vaihtoehtoja.

8. Virtuaalilasit elämyksiin – kun maailma ei riitä

Virtuaalilasit tuovat upean elämyksen miehelle ja hän pääsee niiden avulla siirtymään täysin toiseen todellisuuteen. Virtuaalilasit ovat pelaavien miesten keskuudessa suuressa huudossa, sillä niiden avulla pääsee peliin mukaan aivan uudella tavalla. Niiden kanssa pelaaja pääsee suoraan peliympäristöön ja asettuu vähän kuin pelihahmon kehoon. Virtuaalilaseja voi käyttää myös 360 asteen videoiden katselemiseen, jolloin katsoja voi ihastella kuvamaailmaa ihan kuin olisi itse fyysisesti paikan päällä. Virtuaalilasit voikin olla mahtava lahjaidea miehelle, joka pitää tämänkaltaisesta aktiviteetista.

9. Lippis viimeistelee rennon lookin

Lippismuoti syntyi alun perin pesispelaajien tuotua lippikset pelikentille. Alunperin lippistä käytettiin matseissa suojaamaan silmiä ja päätä auringolta pelikentällä. Vuosien saatossa lippikset alkoivat näkymään fanien käytössä ja vähitellen miesten lippikset ovat tulleet osaksi niin urheilu- kuin katumuotiakin.

Lippalakki ei sovi ehkä joka tapahtumaan, mutta suurimpaan osaan ainakin. Mies voi yhdistää lippiksen melkein mihin tahansa tyyliin ja se antaa aina muodikkaan loppusilauksen vapaa ajan asuun. Mikään muu vaatekappale ei ole niin suosittu kesällä tyylinsä ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Laadukas lippis on myös tyylikäs lahja miehelle.

10. Urheilukello ja aktiivisuusranneke rennolle miehelle

Urheilukello on aktiivisen miehen luottolaite. Urheilukellolla voidaan seurata muun muassa aktiivisuustasoa, sykettä ja käyttää GPS-paikanninta sekä askelmittaria matkojen seuraamiseen. Toisissa urheilukelloissa on sisäänrakennettu sykemittari ja toiset vaativat erillisen vyön rinnan ympärille. Urheilukelloissa on pölytiivis sekä vesitiivis rakenne ja se onkin loistava synttärilahja miehelle, joka liikkuu mielellään.

Aktiivisuusranneke on myös hyvä lahjaidea liikkuvalle miehelle, sillä se mittaa päivän mittaan otettuja askeleita, poltettuja kaloreita sekä unenlaatua. Aktiivisuusranneke on pienikokoinen ja siksi mukava käyttää. Se sopiikin niin urheiluun kuin vapaa-aikaan tai ihan vain muodikkaaksi asusteeksi. Ja mikäli haluaa tehdä lahjasta vielä persoonallisemman, upea kaiverrettu lahja miehelle on aktiivisuusranneke tai urheilukello miehen nimellä ja sinun tervehdykselläsi varustettuna.

11. Elämyslahja – varma valinta

Persoonallinen tapa yllättää rakas on antaa hänelle elämyslahja, jota voi muistella hymy korvissa vielä pitkään. Vauhtia rakastavalle miehelle sopii vaikkapa rallikyyditys tai karting-ajo. Reipas irtiotto arjen rutiineista tapahtuu benjihypyllä tai vaikka tuulitunnelilennolla. Sporttisen miehen lihakset rentoutuu kunnon urheiluhieronnassa tai rentoutuskellunnassa. Rauhallista menoa kaipaavalle sopii tunnelmallinen ravintolaillallinen. 

Jaa tämä artikkeli: