Parhaat Baby Shower lahjat – näillä vinkeillä onnistut!

Päivitetty: 16.11.2022
Baby Shower lahjat

Raskaus on aina yhtä jännittävä ihme, joten se on mitä parhain syy juhlaan. Babyshower lahjat ovatkin todella jännittävä hankinta. Baby Showereissa kokoonnutaan ystäväporukalla nauttimaan herkuista ja tuomaan hyvää mieltä tulevalle äidille. Osallistujien mielessä on ehkä monenlaisia kysymyksiä, kuten mitä äidille lahjaksi? Pitääkö lahja olla suunnattu vauvalle vai äidille? Toimisiko omaperäinen idea vai pysytelläkö turvallisesti käytännöllisyydessä? Tässä meidän vinkkimme, joilla tulevaa äitiä voidaan valmistaa vauvan tuloon.

Aineettomat Baby Shower lahjat

Jokainen nainen rakastaa hemmottelua, joten erinomainen idea tulevalle äidille on lahjakortti. Tämä voi olla esimerkiksi kasvohoitoon luonnonkosmetiikalla, raskausjoogaan tai raskaushierontaan. Ihana tapa piristää odottavaa äitiä on myös ystävän kanssa vietettävä hotelliyö tai yhteinen ravintolaillallinen. Odottavat äidit ansaitsevat myös omaa aikaa ja rentoutusta. Lahjakortilla voit kertoa hänelle, että hän on kuningatar.

Ilahduttava lahjakortti voisi olla myös intialainen päähieronta tai lahjakortti kampaajalle. Lahjakortti äitiysfysioterapiaan olisi hyödyllinen lahja juuri synnyttäneelle äidille. Lahjan ei tarvitse olla mikään todella kallis, vaan se voi olla vaikkapa ikkunanpesu tai ruoan kokkaaminen tuoreen äidin pakastimeen. Tai lupaus auton perusteellisesta siivouksesta.

Ekologiset Baby Shower lahjat

Tämän päivän äidit ovat erittäin tietoisia ja haluavat panostaa tuotteiden turvallisuuteen. Niinpä kannattaa ottaa ekologisuus huomioon, kun mietinnässä ovat babyshower lahjat. Ei siis kannata viedä perinteistä kertakäyttövaippakakkua, jos tuleva äiti haluaa käyttää vauvallaan kestovaippoja. Tuttipulloksi voi olla hyvä valita muovisen sijaan lasinen tai ruostumattomasta teräksestä valmistettu. Myös vauvan ihonhoitoon turvallinen valinta ovat luonnonkosmetiikasta valmistetut tuotteet. Yhä useampi valitsee tänä päivänä ekologisen, ympäristöystävällisen ja myrkyttömän vaihtoehdon.

Myös tulevalle äidille voi hankkia jotakin ekologista, kuten vaikkapa kauniit villasukat, luonnonkosmetiikkaa, itse tehtyjä siivoussuihkeita ja pyykkietikkaa kauniissa pullossa tai rentouttavaa yrttikylpysuolaa.

Imetyskori ilahduttaa äitiä sekä vauvaa

Kaunis kori, jossa on paljon erilaisia tarpeellisia tuotteita, on varmasti jokaisen tulevan äidin mieleen. Korissa voi olla esimerkiksi:

 • Kestoliivinsuojia
 • Pientä sormin syötävää naposteltavaa, josta äiti tykkää
 • Maidonkerääjät
 • Yrttiteetä nostattamaan maitoa
 • Kivaa lukemista tai jonkin suoratoistopalvelun lahjakortti
 • Lanoliinirasvaa nänneille
 • Kauratyyny jumissa oleville niskoille
 • Imetystyyny
 • Kauniita sideharsoja maitopulautuksia varten
 • Hemmottelutuotteita kotispa:han
 • Rinnanlämmittimet
 • Imetystoppi
 • Lelu tai kirja vauvalle
 • Mahdollisille sisaruksille jotain pientä kivaa, kuten puuhakirja tai palapeli

Hemmottelulahjoja tulevalle äidille

Raskaana oleva nainen

Ammattilaisen suorittama lymfahieronta saa nesteitä poistumaan kehosta ja vähentää näin turvotusta ja nivelkipuja. Kasvava vatsa voi olla tiellä, joten varpaankynsien leikkaaminenkaan ei onnistu, puhumattakaan pedikyyristä. Ihana hemmottelu on jalkahoito hieronnalla ja kynsien lakkauksella. Kauniit hoidetut jalat piristävät aina.  

Mikäli et itse pääse paikalle Baby Showereihin, kukkalähetys kotiovelle on ihana tapa hemmotella ja ilahduttaa tulevaa äitiä. Usein odotusaikana on vaikeaa nukkua kun vatsa haittaa hengittämistä. Ergonominen ja laadukas tyyny on loistava apu tähän. Painopeittokin voi tuoda paremmat unet.

Korillinen ihania spa-tuotteita, kuten saunahunajaa, kuorintavoidetta, löylytuoksuja ja kasvonaamioita saa hymyn odottavan kasvoille. Koko paketin kruunaa raskaana olevalle sopivat saunajuomat, kuten alkoholiton kuohuviini tai mocktailit. 

Kun vauva on syntynyt, tuore äiti ei välttämättä muista huolehtia omasta hyvinvoinnistaan, joten tarjoa hänelle ravintola-ilta tai lippu hänen mieliartistinsa keikalle. Tai vuokratkaa yhdessä mökki, johon kokoonnutte tyttöporukalla syömään, nauramaan, saunomaan ja rentoutumaan. Tuore äiti arvostaa välillä aikuisten seuraa, ettei hän elä pelkästään vauvakuplassa. 

Tee itse herkullisia ja terveellisiä välipalapatukoita mysleistä, kuivatuista hedelmistä ja tummasta suklaasta. Tai osta valmiina mahdollisimman terveellisiä, missä ei ole lisäaineita tai siemenöljyjä. Mikäli perheessä on jo ennestään lapsia, odottava äiti varmasti kaipaa omaa rauhaa. Voitte porukalla ostaa hänelle lahjaksi hotelliviikonlopun tai mökkiretken, jolloin hän saa rauhoittua ihan itsekseen tai vaikka puolison kanssa. Monenlaiset babyshower lahjat voivat ilahduttaa tulevaa äitiä. 

Ihana idea on myös tarjoutua siivoamaan tuoreen äidin talo tai lenkittää hänen koiraansa. Vauvanhoito on varmasti tervetullut apu tuoreen äidin elämässä, jotta hän saa hetken hengähtää käymällä metsälenkillä. Lahjakortti johonkin mukavia ja rentoja vaatteita myyvään myymälään on myös hemmottelua, koska kukapa haluaisi käyttää kiristäviä vaatteita kun on juuri synnyttänyt.

Jaa tämä artikkeli: